söndag 30 oktober 2011

Och därmed bastu!

Jorden runt på en helg. Mexicanska tacos och guacamole, låtsasmexicanskt i alla fall. Turkisk yoghurt med granatäppelkärnor till frukost. Amerikanska muffins. Italiensk pizza, med för kraftigt italienskt vin till (hade inte så många flaskor att välja mellan i skåpet). Vietnamesisk köttgryta enligt recept i senaste Damernas. Avrundade med en Irish coffee och bastu. Ei saa peittää!

tisdag 25 oktober 2011

Tolkar svaret som ett nej

Jag köpte en svartvitrandig skjorta åt äldste sonen. Han "kände sig som Sheldon när han är utklädd till Doppler-effekten".

torsdag 20 oktober 2011

Får en dam i min ringa ålder ha shorts?

Efter mycket velande köpte jag hem ett par höstiga tweedshorts. Har svårt att vänja mig vid kombinationen av strumpbyxor och shorts. Är det snyggt eller ser man ut som Angus fast med vissa böjelser? Nu har tweedshortsen legat till sig i påsen i snart två veckor. Antingen ska de på, eller så ska de tillbaka till butiken. Vet bara inte om jag blev så mycket klokare av expertpanelens åsikter.

"Ja, men INTE med storkben till! Och absolut inte kortare för då ser det ut som att du leker 16-åring." maken (40 nästa år). Okej, han typ hatar orangefärgade strumpbyxben.

"Neeeej! Fuult!"stönade barn nr 2 (13 år). Ouch.

"Tja, inte värre än kjol i alla fall." barn nr 1 (16 år). Va? Lika bra eller lika illa?

"Men du har ju sagt att VI inte får ha shorts på vintern!?" barn nr 4 (8 år). Oops.

"Ja, ja... Flytta på dig nu!" barn nr 3 (11 år), som ville fortsätta se på Simpsons. Sorry, sorry.

Not feeling pig today

Känner mig inte särskilt pigg idag. Trött, småförkyld och huvudvärk. Typ blek och grå hela jag. Går all-in på Librarybeths grå tema. Jag var förbi på Body Shop idag och hämtade ett prov på deras nya mineralfoundation. Tjejen där föreslog finkänsligt (men ändå ganska desperat) att hon även kunde visa fina rouge som piggade upp. Jag såg nog inte ens pigg ut...

Kanske borde satsa på burlesque? Är ju redan blek, gillar snygga underkläder och röda läppstift. Det borde väl vara en bra början ;-)?

måndag 17 oktober 2011

Man ska inte hoppa i pyjamasen förrän man varit på macken

Min blommiga H&M-beställning finns att hämta hos ombud. Maken har lovat att hämta efter sin träning. Vågar dock inte hoppa i softa soffoutfiten innan han kommit hem...

söndag 16 oktober 2011

Utmattad

Mon Dieu! Nu har jag bakat bröd i fyra dagar. Brutalt surdegsrågbröd enligt recept urrivet från Femina. "Och resultatet är väl värt det extra besväret" lovar de. Om det stämmer ska jag skriva av receptet innan den där lappen försvinner! Annars är jag skeptisk mot recept i modetidningar. Känns som opålitlig utfyllnad. Bantningsreportage och relationsartiklar gillas inte heller. Finns det alls någon bra modetidning med BARA mode!?

fredag 14 oktober 2011

Men posa då!

Men posa då! Visa några moves! Dagens fotograf, barn nr 2, sjunger Fashion och leker modefotograf. Han tycker att jag borde posa mer. Va! Det är ju vrålkallt ute!

Schneewittchen än & igen

Fantastiskt snälla Schneewittchen blommar fortfarande i mitten av oktober! Detta trots flera frostnätter! Den övervintrade fint i växtzon 5, trots att den väl egentligen bara anses härdig tom växtzon 4. Den frös förstås ner, men tog sig som ni ser! Tretton knoppar räknade jag till utöver de rosor som redan blommar.

tisdag 11 oktober 2011

OCD

Prickar. Siden. Rea. Retro.

Bilden har jag lånat från ASOS.

lördag 8 oktober 2011

Apropå Rudolf...

Nu är årets adventskalendrar beställda. Inte en dag för tidigt! Eller tja, säkrast att vara ute i god tid i alla fall. Nu brukar förstås legokalendrarna dyka upp i butik så småningom, men det är SÅ värt 49 i frakt för att slippa leta. Google was my friend och sa att Hiko hade bra priser. Vi har beställt därifrån förr, eftersom legoutbudet i den här staden är rätt uselt.

Men visst vore det på tiden att även jag fick en paketkalender? I min taskiga barndom fick jag aldrig någon sådan. Jag har hittat en som jag tycker att maken borde fixa på något listigt sätt, för den går bara att beställa inom UK.

torsdag 6 oktober 2011

Subconscious Connection

H&M har släppt sin Conscious Collection och jag är helt såld på blommönstret! Attans också att det bara är kemtvätt på klänningen nedan. Och fatta blommiga skor för en skonörd som jag! Väskan är inte heller helt fel... Jag kanske måste fylla 40 trots allt, så att jag kan ha klänningen ;-)!

Klänning

onsdag 5 oktober 2011

Flickan fick flickr

Minsann blev jag inte adlad på kuppen! Mrs von J har skaffat nytt flickr (minns varken användarnamn eller lösen till det gamla). Kanske hamnar det mer outfits där framöver. Vi får se. Just nu är min photostream öppen för alla att se, men jag är både feg och fotoskygg...

Fina grå mockakappan fyndades från Laura Clement/La Redoute för ett tag sedan. När rabatten till slut var 80% var det dax att slå till!

Du mamma...

-Du mamma, ska vi se någon bra film ikväll? frågade äldste sonen.
-Hmm... Ja!!! svarade mamman som helt plötsligt kom på några bra filmförslag.
-NEJ! Inget med page!
-Va?
-Inget 20-tal alltså!

Men kanske om jag mutar honom med ostbågar...

tisdag 4 oktober 2011

Roadkill Rudolph Ratatouille

Våra sponsorer har försett oss med älgfärs. På den halvödsliga vischan där de bor körde tåget ihjäl en älg på deras mark. Då älgen var tämligen intakt, bortsett från att den var död, togs köttet till vara. Konstigt nog känns det mer makabert att äta en tågdödad älg, än en ihjälskjuten... Allt jag lagar av detta älgkött heter således Roadkill Rudolph. Idag blev det Roadkill Rudolph Ratatouille, en köttfärsgryta med grönsaker (sådana som brukar vara i ratatouille), stora vita bönor och herbes de Provence. Kan inte direkt påstå att alla fyra söner gillade alla ingredienser ;-) Min portion LCHF-anpassades med aioli. Chèvreröra av något slag hade också funkat bra.

måndag 3 oktober 2011

Du stackars barn som bakar bröd, din andra arm blev också röd..

Så blir man skadad igen, lagom när förra helgens strykjärnsrelaterade brännmärke börjar blekna. Ett stort runt brännmärke på vänster handled pga bakning. Ungefär lika stor skada som innerdiametern på en iitalaljuslykta (standardstorleken). Jag har mätt. Vintersoppa och korgbröd bjuds det på till middag här idag. Ingen höjdarsoppa med LCHF-mått mätt, men jag ids inte laga två maträtter idag.

Update: De överambitiösa efterrättsplanerna omvandlades till frusna lingon med varm kolasås. Utmärkt efterrättsförslag av barn nr 4 där!