onsdag 28 december 2011

We Todd Ed

Nedanstående julklappsrim lurade vi lura svågern att läsa högt på julaftonen. De första två raderna var nödvändiga för att få honom att börja läsa på engelska. De undre två raderna, tja läs dem högt några gånger ;-)

Pull over your head,
not for use in bed.
I am We Todd Ed.
I am Sofa King We Todd Ed.

Även de yngre två sönerna känner till det här engelskatestet, så man kan lugnt säga att vi tjöt av skratt! Vi har inspelat bevismaterial, tyvärr ej av publicerbar kvalité. Andra uppläsningen drunknar nästan i åhörarnas asgarv.

tisdag 20 december 2011

Röda favoriter - lucka 20

Ni har väl inte missat de norska dokusåpatomtarna? Vi älskade "Nissene på låven"när den visades 2002! Roligaste julkalendern någonsin! Uppföljaren "Nissene over skog og hei" (Expedition: julklapp) sänds just nu på kanal 5. Avsnitten finns tillgängliga tom 31 januari.


Bilden lånad från cdon.no

måndag 19 december 2011

Röda favoriter - lucka 19


"Knees Up" från Butter London kom med min senaste beställning från NailMail. "Knees Up" är en något mörkare röd metallicfärg. Som att ha julgranskulor på naglarna ungefär. Lacket var aningen svårmålat och penseldragen syntes ganska tydligt. Som tur var jämnade "Séche Vite Dry Fast Top Coat" till ytan en hel del.

söndag 18 december 2011

Packa pappas kappsäck

Packa pappans kappsäck (fast det gör han själv).
Packa mammans kappsäck (minimal sådan pga minimalt packutrymme, inga utifall-att-klänningar och bara ett par finskor).
Packa barnens kappsäck (samarbete mellan pappan och mamman, med viss insats från sönerna själva).
Paketera paket som sedan packas (fast inte paket som blir större av att paketeras, de måste färdas opaketerade).
Packa papper till paket som paketeras senare (även presentpapper ty ene sonen fyller år och födelsedagspresenter har INTE tomtepapper!).
Packa Cluedo, fast utan kartongen (helpension på litet hotell känns som bäddat för mordgåtor, Poirot och Miss Marple!).

Röda favoriter - lucka 18


MAC "Lady Bug" är ett bra vardagsrött läppstift. En varm och skir röd, som funkar fint att måla direkt med stiftet. MACs lustre-formula håller tyvärr inte lika bra som deras matte. Påminner lite om Lipstick Queen "Saint Red".

lördag 17 december 2011

Röda favoriter - lucka 17

Röda Miu Miu som väntar på sommar!

fredag 16 december 2011

På eller av?

Av lät så fegt och tråkigt, så jag svarade på. På, som i att på lördag kör vi Big Apple rutinen för publik. Men den är ju skitsvår! Hur tänkte jag egentligen?



Koreografin slutar när de börjar bryta benen och vacklar ut efter ca 3 min.

Röda favoriter - lucka 16


Chanel Rouge Allure Laque "72 Coromandel" är supermegarött. En pigmentrik täckande blandning av läppstift och läppglans. Lättmålat, men kan tyvärr blöda en aning ibland. Det finns även en kallare mörkare röd som heter "Dragon". Nu när jag läste på Makeup Alley verkar det som att Chanel ska sluta med alla Rouge Allure Laque. Dumt av dem i så fall. Någon hade förstås typ köpstopp på röda läppstift, men någon kanske blev sugen på att försöka få tag i "Dragon" innan den försvinner... Bara det att någon även bra gärna vill ha fler färger från Besame... Jo hallå, tomten!!!

torsdag 15 december 2011

Röda favoriter - lucka 15


MAC "Red she said" är inte röd fast hon sa så. Den är inte rent röd, utan snarare mörkt rödrosa. Fortfarande en fin färg, men jag kan inte ha den till röda kläder. MACs amplified-formula är egentligen behagligare på läpparna än deras matte-formula, men tyvärr inte fullt lika hållbar. Funkar bra att måla direkt med stiftet. Limited edition julen -08.

onsdag 14 december 2011

Röda favoriter - lucka 14


Estée Lauder Pure Color Velvet "Red Velvet" är helt galet pigmentrik! Vill man märka upp någon med ett pussmärke är det här rätt stift! Färgen är någonstans mellan "Ruby Woo" och "Russian Red". "Ruby Velvet" är inte fullt lika matt som MACs matta stift, men heller inte lika krämigt som Besame "Red". "Red Velvet" sitter alldeles makalöst bra och blöder inte ut ett dugg. En limited edition som man inte ska missa om man gillar röda läppstift!

tisdag 13 december 2011

Röda favoriter - lucka 13


China Glaze "Ruby Pumps". Klarrröd och glittrig, aningen ljusare och klarare än Butter London "Chancer".

måndag 12 december 2011

T

Each happiness is part of others happiness.

Röda favoriter - lucka 12


Chanel Rouge Hydrabase "166 Fuego". Korallröd sommarfavorit. Hydrabase finns inte längre, men ersattes av Rouge Coco (har jag ett vagt minne av att jag läst någonstans). Rouge Coco "Mademoiselle" är en fin och snäll mörkt rosa (japp, jag har faktiskt några rosa läppstift också!).

Naken & exposed

Gardinstången i köket föll ner med ett brak. Skruvar och allt följde med. Förmodligen ingen vits att sätta upp stången med samma skruvar igen. Det går knappt att sitta vid köksbordet. Vi har en busshållplats tvärs över vägen och det är just nu full insyn i vårt kök. Post-It war?

söndag 11 december 2011

Den blev jag inte klokare av...

Self-confidence wins.

Röda favoriter - lucka 11


Lancôme Color Fever Gloss "125 Aaron's red". Illröd, glitterbefriad och ovanligt mycket pigment för att vara ett läppglans. Limited edition som verkar ha släppts hösten -09.

lördag 10 december 2011

Röda favoriter - lucka 10


OPI "Comet loves Cupid" är en gammal favorit från julen 2009. Krämigt retroröd och bedårande lättmålat. Ångrar att jag inte skaffade en backup.

fredag 9 december 2011

Röda favoriter - lucka 9


MAC "Ruby Woo" är en fin retroröd. Lite klarare i färgen än "Russian Red" och inte lika mörkt. "Ruby Woo" är täckande och otroligt matt. Faktiskt är det här läppstiftet så torrt och matt att man knappt får upp någon färg med läppstiftspensel. Jag brukar måla direkt med stiftet. Tyvärr lätt uttorkande på läpparna, precis som "Russian Red". Klarar danstestet, dvs sitter perfekt även efter flera timmars dans och åtskilliga glas vatten.

torsdag 8 december 2011

Röda favoriter - lucka 8


MAC "Russian Red" är en klassiker. En kallare röd än tex "Besame Red". "Russian Red" är matt och täckande. Tyvärr lätt uttorkande på läpparna. Klarar danstestet, dvs sitter perfekt även efter flera timmars dans och åtskilliga glas vatten. "Russian Red" är riktigt fint som grund under olika läppglans. Tyvärr kan man inte räkna med lika bra hållbarhet då, utan färgen kan blöda ut en aning.


MAC "Russian Red" + MAC Dazzleglass "Love Alert"

onsdag 7 december 2011

Vill du ha ena eller andra?

Tonårssönerna och jag gör ofta en kanna te på kvällarna. Två påsar Green Chai räcker till en kanna. Det står kloka visdomsord på varje tepåse. Ikväll fick äldste sonen "Take time to contemplate and deliberate". Jag fick "In our place we find ourselves". Ibland tänker vi att vi ska samla alla visdomsord och se hur lång tid det tar innan en dubblett dyker upp. Jag tror att vi börjar ikväll!

Röda favoriter - lucka 7


Undrar om inte "Besame Red" är det perfekta retroröda läppstiftet. Det täcker bra och färgen är verkligen röd utan att dra mot fuchsia. Halvmatt, inte lika krämigt som Lipstick Queen "Saint Red", men heller inte lika matt som MAC "Russian Red" eller "Ruby Woo". Idag var jag lite lat och målade direkt med stiftet, men Besames läppstift har en annan form än man är van vid.

Jag grundar alltid med MAC prep + prime under röda läppstift och "Besame Red" brukar aldrig blöda i kanterna. Det klarar danstestet galant, dvs sitter perfekt även efter flera timmars dans och åtskilliga glas vatten. Besame kan beställas från What Katie Did. Läs fler kommentarer på MakeupAlley.

tisdag 6 december 2011

Röda favoriter - lucka 6

En klassiker från OPI "I'm not really a waitress". Toppar MakeupAlleys nagellackslista om man ser till antalet reviews. En något mörkare röd med metallicshimmer. Helt enkelt en väldigt fin julröd om man inte gillar glitter! En av mina äldsta färger från OPI, tror att jag haft den i sisådär sju år.

Så, och, men, vad?

Men det spelar väl ingen roll vad ett läppstift heter? Tycker tonårssönerna alltså.

Men tänk om de av misstag råkade dela ut Nobelpriset i litteratur till den tilltänkta författarens lillasyster? Lillasystern skrev förvisso uppsatser och dikter på högstadiet, men det var inte fråga om världsklass.

Så, och, men vad. Sprolla.

Men tänk om smurfarna fick pris för bästa hudfärg i Avatar?

OMG!!!

Eh bien...

måndag 5 december 2011

Och vad hände med dagens röda?

Jag är ett mysterium på spåret! Det verkar som att läppstiftsnamn förväxlats på ett egendomligt sätt. Kicks och svenska sminkbloggare verkar ha ett annat namn än resten av världen och Lancôme själva. Eller är det världen som är virrig? Jag leker Poirot och letar vidare efter ledtrådar! Vi ses i biblioteket vid tedags!

För övrigt tycker sönerna att jag kollar på Poirot på fel sätt... Jag kollar kläder, frisyrer, miljöer och bilar. De kollar mord. Så besynnerligt.

söndag 4 december 2011

Jamåromleva, jamåromleva

För nio år sedan blev det helt plötsligt så att vår fjärde son bestämde sig för att dela födelsedag med sin farfar. Man måste bjuda på extra mycket födelsedagsfika om man ska fira två personer samtidigt! Tror bestämt att det finns en lag om det ;-) Tårtan var dock inte hembakad, utan en specialleverans enligt sonens önskemål.

Röda favoriter - lucka 4


Weledas duschtvålar är toppenprodukter! Just nu har jag röda Pomegranate. Sönerna älskar citronvarianten!

lördag 3 december 2011

Röda favoriter - lucka 3

Lipstick Queen "Saint Red" är en favorit sedan några år tillbaka. "Saint Red" är ett klarrött, skirt och krämigt läppstift utan skimmer. Funkar bra att måla direkt med stiftet. En bra nybörjarröd om man vill börja övningsmåla, men tycker att täckande läppstift blir för bombastiskt. Tyvärr finns Lipstick Queen inte i Sverige längre. Skulle gärna vilja ha "Red Sinner" som är en mer täckande och pigmentrik variant av samma röda.


Saint Red på MakeupAlley.

fredag 2 december 2011

Balboa, fast den utan Rocky

Så var nybörjarkursen i balboa avslutad. Jättekul att lära sig ännu en swingdans! Maken blev dock inte lika förtjust i balboan som jag blev. Får jag väl dansa balboa med någon annan dårå!

Röda favoriter - lucka 2

Men va! Kunde ingen ha varnat mig för HUR svårt det var att fota läppstift på sig själv!? Det blir suddigt och en del foton rakt upp i näsborrarna. Dagens lilla röda är läppglanset "Red Berry" från Besame. Det är en varmt krämigt röd färg utan glitter. Bra konsistens som inte känns klistrig på läpparna. Läppglanset ska enligt info lukta vanilj, men jag tycker att det luktar som en blandning av kolagodis och kokos. Passar mig bra, för jag gillar inte riktigt bärdoften på tex Body Shops läppglanstuber. "Red Berry" har fina recensioner på MakeupAlley. Det är möjligt att man måste bli medlem för att kunna läsa alla recensioner.


"Red Berry" är en av färgerna i Besame Lip Glaze Holiday Trio. Jag beställde min trio från What Katie Did och betalade 217 kr inkl frakt. I vanliga fall kostar ett glans ca 146 kr. De skickar så fina paket att man knappt vet om man får öppna innan julafton ;-)



Och alla länkar är fullständigt ärliga och ofarliga, helt utan tradedoubler och värvningsförsök.

torsdag 1 december 2011

Röda favoriter - lucka 1

Men, jag vill nog också ha en kalender! Jag bjuder på mina röda favoriter bland läppstift och nagellack! Mina röda läppstift och läppglans må vara rätt många, men de räcker inte till julafton. Tror jag i alla fall...


I lucka ett finner vi fina röda glitterlacket "Chancer" från Butter London. "Chancer" landade i brevlådan igår och det blev kärlek vid första penseldraget! "Chancer" påminner en hel del om "Ruby Pumps" från China Glaze. Vet inte om de är exakta dupes dock.